Moet ik een WA casco verzekering hebben?

Nee, het is absoluut geen vereiste om een WA casco verzekering te hebben. Daarentegen is een WA casco verzekering ook zeker geen overbodige luxe. Overigens behoort een auto waar u mee de weg op gaat wel altijd verzekerd te zijn. Maar dit hoeft dus niet via de meest uitgebreide dekking van de WA casco verzekering.

Waarom een WA casco verzekering geen overbodige luxe is

Als we het hebben over de meest uitgebreide dekking wat autoverzekeringen betreft klinkt het al gauw alsof er zaken bij de verzekering zitten die overbodig zijn. Toch zitten er bij deze meest uitgebreide autoverzekering geen overbodige zaken inbegrepen.

Het is namelijk zo dat alleen bij een WA casco verzekering standaard de schade door een aanrijding is verzekerd. De andere dekkingen hebben dit er niet standaard bij zitten. U kunt deze module overigens vaak wel los mee verzekeren, bijvoorbeeld bij een gewone WA verzekering. Schade aan uw auto hoeft overigens niet altijd te komen door een aanrijding, het kan bijvoorbeeld ook komen door vandalisme. Dit valt allebei onder dezelfde module.

Next post: